Verkkokaupan kustannukset

Verkkokauppaa perustettaessa ei monesti tule huomioitua kaikkia mahdollisia ylläpitokuluja. Verkkokauppa-alustojen toimittajat kertovat usein paljonko palvelu maksaa kuukaudessa, mutta eivät ota kantaa kaikkiin "ylimääräisiin" kuluihin. Tässä seuraavaksi listattu joitakin hintoja, jotka on hyvä pitää mielessä budjetoidessa verkkokaupan kokonaiskustannuksia vuositasolla. (Hinnat on poimittu alkuvuodesta 2021.)

  • Shopify®-verkkokaupan alustamaksu 29 $/kk = 348 $/vuodessa.
  • Verkkokaupan teema, kertaostos 180 $
  • Tukkukauppa- tai yritysasiakashinnat kirjautumisen takana 29,99 $/kk = 359,88 $/v.
  • Edistyneet tuoterajaukset ja sorttaukset, riippuen tuotteiden määrästä, yleensä 19 $/kk - 59 $/kk = 228 - 708 $/v.
  • Edistyneet tuotevalinnat (tuotteella monta eri väriä, kokoa tms.) 8,99 $/kk = 107,88 $/v.
  • Käännöstyökalu (manuaalinen käännöstyö on ilmaista, tosin aikaa vievää.) 17,50 $/kk = 210 $/v.
  • Maksupalvelujen tarjoajat esim. 59 €/kk = 708 €/v.

Mainittujen lisäksi on hyvä muistaa, että kaikki maksutapojen tarjoajat perivät jokaisesta suoritetusta maksusta provision ja/tai transaktiomaksun. Paytrail on yksi laadukkaimmista maksupalvelujen tarjoajista ja heidän hinnasto on luettavissa täällä: Hinnasto | Paytrail

Yllä olevat kustannukset, euroiksi muutettuna ovat yhteensä 1900 - 2300 euroa ensimmäisenä vuotena. Eli tämän verran kustantavat ns. "perustyökalut", kun pyöritetään laadukasta verkkokauppaa. Toki täytyy tässä vaiheessa muistuttaa, että näistä laskelmista puuttuvat esim. kaikki markkinointikulut esim. sähköpostimarkkinointi, Facebook (ja muu some) -mainostaminen sekä SEO-optimoinnissa käytettävien online-työkalujen lisenssit. Oma budjetti määrittääkin pitkälti mitä kaikkea tehdään. Hyvällä strategialla markkinointiin sijoitettu euro kuitenkin tulee takaisin kertaa x ja SEO-optimoitu sivusto tuo orgaanista liikennettä ei optimoituun verrattuna moninkertaisesti.

Täytän yllä olevaa listaa sitä mukaan, kun löydän hinta-laatu-suhteeltaan hyviä sovelluksia joilla konversiota saadaan lisättyä.

Mistä löydän resurssit verkkokaupan pyörittämiseen?

Shopify®-verkkokaupan perustaminen