Shopify®-verkkokauppa

Myy tuotteitasi omassa verkkokaupassasi

Verkkokaupassa myyminen ei ole koskaan ollut yhtä vaivatonta kuin vuonna 2021. Nykyään monet pienetkin yritykset voivat kustannustehokkaasti ottaa käyttöönsä samat toiminnallisuudet kuin suuremmat peluritkin.

Me toimimme Shopify®-alustalla

Shopify® -verkkokauppa on yksi maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Me Monkeyworksilla olemme erikoistuneet verkkokauppojen perustamiseen ja kehittämiseen juuri nimen omaan Shopify®-alustalla. Shopify® on yrityksenäkin saavuttamassa verkkokauppa-alustamaailmassa jo kunnioitettavan seniori-iän eli kohta 20 vuotta. Tänä päivänä miljoonat yritykset ympäri maailmaa luottavat Shopify® -alustaan ja vauhti näyttäisi vain kiihtyvän.

Vaikka tämä ylistyspuhe näyttäisi ensivaikutelmaltaan olevan Shopify®-verkkokauppa-alustan mainos, näin ei kuitenkaan ole. Olemme vain yksinkertaisesti päätyneet siihen lopputulokseen, että Shopify® on muokattavuudessaan alansa paras alusta. Shopify®-alustan sisällä toimiva applikaatio- tai plug-in -kauppapaikka toimii jokseenkin samalla periaatteella kuin puhelimesi applikaatio-kauppa. Et tarvitse kaikkia maailman applikaatioita, vaan voit valita juuri ne, jotka palvelevat sinun tarpeitasi parhaimmalla tavalla. Tällä tavalla myös Shopify®-alustan kuukausikulut ovat mahdollisimman matalat ja maksat oikeastaan vain niistä sovelluksista, joita haluat käyttää. Lue lisää sovellusten hinnoista.

Haluatko itse olla Webmaster?

Toinen asia, joka puhuu Shopify®-alustan puolesta on oppimiskäyrä. Alusta ei vaadi minkäänlaista ohjelmointiosaamista. Jos osaat käyttää älypuhelintasi, pystyt myös oppimaan tarvittavat perustoiminnot jopa aivan käden käänteessä. Kun tunnet perustoiminnot, pystyt ottamaan käyttöön vaativampia sovelluksia ja toimintoja. Tässä vaiheessa voitkin jo (ainakin kaveriporukassa) antaa itsellesi tittelin "Webmaster".

Tukea silloin, kun sitä tarvitaan

Meidän asiakkaana et kuitenkaan koskaan jää tyhjän päälle. Meiltä voi aina kysyä neuvoa jos haluat vaikka itse kokeilla jotakin uutta. Toisaalta meille voi esittää vaikka toiveen jostain halutusta toiminnallisuudesta ja me voimme tutkia, onko sellainen helposti toteutettavissa. Kerromme hinnan aina etukäteen, jolloin sinun ei tarvitse murehtia kustannuksista jälkeenpäin. Tai jos olet löytänyt Shopify®-sovelluskaupasta sovelluksen, jonka uskot olevan sinulle juuri se oikea, voimme auttaa käyttöönotossa.

Missä tilanteessa sinun yrityksesi on?

Asiakkaamme ovat yleensä pieniä tai keskisuuria osakeyhtiöitä tai toiminimellä toimivia yksityisyrittäjiä Yleensä asiakkaillamme on vanhat sivut tai heillä on aikeena vihdoin perustaa se oma verkkosivusto. Yleensä lähtökohtana on kuitenkin myydä tuotteita ainoastaan verkossa tai tukea kivijalkamyymälän myyntiä verkkokaupalla. Mikäli sinun yrityksesi on juuri tällaisessa tilanteessa, ota yhteyttä vaikka nyt heti! Kirjoita yhteydenottolomakkeeseen: "Moi, pitäisi saada verkkokauppa perustettua. Olen tavoitettavissa puhelinnumerosta xxx päivänä xx klo xx.xx."

Step-by-Step

Yritykselläsi saattaa olla selvät sävelet, minkälainen verkkokauppa pitää saada aikaiseksi. Ja hyvä niin! Jos kuitenkin haluat miettiä digitaalista asiakaskohtaamista uusin silmin, kannattaa verkkokauppaprojekti aloittaa Google Venturesin suunnittelemalla Design Sprint -vaiheella, jonka toteutuksesta vastaa yhteistyökumppanimme And Now for Something Completely Different Oy. Design Sprintin avulla näet ideasi testattuna ja valmiiksi hahmoteltuna, ennen kuin varsinainen pystytystyö alkaa.

Sprint-vaiheen jälkeen

Tehokkaan Design Sprint -vaiheen aikana olemme käyneet läpi kaikki toiminnallisuudet, joita liiketoimintanne vaatii nyt, sekä mahdolliset tulevaisuuden liiketoimintatavoitteet. Tässä vaiheessa olemme jo luoneet rungon tulevalle verkkokaupalle ja olemme luoneet sisältöä sen verran, että pystymme hahmottamaan kaupan jo hyvin pitkälti.

Pystytystyön vaiheet

Seuraavaksi pystytystyö jää hyvin pitkälti meidän käsiimme. Olemme useamman kerran viikon aikana teihin yhteydessä ja kerromme missä mennään ja pyydämme tarvittaessa lisätietoja, kuten tuotetekstejä, tuotekuvia, EAN-koodeja, Google Analytics -tunnareita ym.
Kun olemme saaneet jonkun toiminnallisuuden toimimaan halutulla tavalla, kysymme teiltä mitä mieltä te olette. Toiminnallisuuksia halutaan usein myös testata ulkopuolisilla henkilöillä, jottei meidän tai teidän ennakko-asetelma ole se joka määrittää lopullisen toiminnallisuuden. Yleensä 5 - 10 haastateltavaa henkilöä riittää tähän hyvin ja aikaa kuluu kaikkiin haastatteluihin kokonaisuudessan vain muutamia tunteja. Me tai yhteistyökumppanimme suoritamme haastattelut joko osana Design Sprint -vaihetta tai pystytystöiden aikana.

Perustoiminnot kasassa

Kun olemme testanneet perustoimintojen toimivuuden ja tarvittaessa asentaneet joitakin erikoistoimintoja, on aika katsoa verkkokauppaa yhdessä. Tässä vaiheessa huomaamme monesti, mikäli jotakin olennaista on vielä kehittämättä. Aina kannatta myös muistaa, että pystymme myös jälkeenpäin asentamaan eri toimintoja, mikäli toiveita ilmenee myöhemmässä vaiheessa.

Mitä mieltä te olette?

Kun te olette tyytyväisiä lopputulokseen, käymme vielä itsenäisesti läpi verkkokaupan linkit, tuotteet, tuotehierarkiat, maksutavat ja kaikki muut tarvittavat pienet, mutta tärkeät seikat. Lopuksi lisäämme teidät tai valitsemanne henkilön verkkokaupan ylläpitäjäksi. Useimmiten asiakkaamme antavat meille henkilökunta-käyttöoikeudet Shopify®-tililleen, jotta voimme helposti aina tarvittaessa käydä tekemässä muokkauksia. Tämä on vapaaehtoista mutta monessa tapauksessa suositeltavaa, koska käytön alkuvaiheessa kysymyksiä saattaa ilmetä tiuhaankin tahtiin.

Miltä vaikuttaa ja mitä sitten?

Nyt kun olemme hieman avanneet tätä verkkokaupan perustamisprojektia, haluaisimme kuulla sinun mielipiteen asiasta! Jäikö jokin kohta epäselväksi, olisiko tämä selostus vaatinut ehkä hieman kuvasisältöä, jotta asia aukeaa kunnolla?
Me demoamme sinulle toimintaperiaatteet mieluiten ihan verkon välityksellä silloin, kun sinulle sopii. Etäyhteydet ovat käytettävissä, joten voisimme varata vaikka puoli tuntia kalentereistamme, niin käymme läpi tämän saman prosessin aivan oikeaa verkkokauppaa apunamme käyttäen. Zoom, Google Meet ja Microsoft Teams ovat käytettävissä. 
Ota siis yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta, niin jutellaan lisää ja varataan aika videopuhelulle!

Jokainen verkkokauppa on erilainen, joten kaikki tehdään aina räätälöityinä ratkaisuina. Suuntaa antava hinnasto luettavissa täältä.